JELENIĆ “Nestali spis iz 2011. je rekonstruiran!”

Patrik Macek/PIXSELL

Glavi državni odvjetnik Dražen Jelenić u svom prvom velikom TV intervjuu – za N1 televiziju – otkriva da je rekonstruiran nestali spis iz 2011.: “O novom procesu odlučit ćemo u sljedećih desetak dana”, a uoči odluke o izručenju Todorića kaže: Nije bez razloga odabrao London.

O nepravomoćnoj presudi Milanu Bandiću.

“Ne bih rekao da je (presuda) pljuska ni DORH-u ni USKOK-u. Koliko znam USKOK je svoj posao odradio zakonito i svoj zkaljučak o postojanju osnovane sumnje utemljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju.”

Slučaj nestalog spisa iz 2011.

“Imamo sve ono što bi prema tim izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji. Pribavili smo od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove, tako da bih mogao reći da je spis rekonstruiran.”

Što je zaključeno?

“S obzirom da se radi o nama novom materijalu, da tako kažem, jer ja ga prije nisam vidio, niti ja doduše donosim odluke, ali novi je i za zamjenika na Općinskom sudu koji je zadužen s tim spisom. Očekujem da on u što kraćem roku moguće prouči taj materijal i da donese svoju odluku ima li tu ima osnovane sumnje protiv neke osobe ili nema i je li potrebno dalje nešto u tom pravcu.”

O ispitivanju svjedoka u slučaju Todorić, uoči odluke o izručenju.

“Oni nisu ispitani ne zato da bi opstala osnova za određivanje istražnog ztatvora, oni nisu ispitani zato jer kroz međunarodno pravnu pomoć do dana današnjeg nismo dobili zapisnike o ispitivanju tih svjedoka.

Koga god pitate od kolega tužitelja iz EU iz će vam reći da s Londonom, da je s njima “najteže”. I mogli bismo govoriti o tome zašto je Todorić od svih zemalja odabrao Veliku Britaniju.”

Komentiraj