JELENIĆ NAKON OTKRIĆA NACIONALA: “Ne bojim se ničega, o ostavci ne razmišljam”

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznao je u utorak, nakon otkrića Nacionala, da je član masonske lože.

Jelenić je jutros za N1 kazao da misli da objavom da je mason nije naštetio ugledu institucije kojoj je na čelu.

“Ja sam svoj posao radio prije, za vrijeme toga i dan danas zakonito i isključivo po zakonu”, rekao je Jelenić, dodavši da nije bilo nikakvog pogodovanja nikome zbog činjenice da je član masonske lože.

Na pitanje razmišlja li o ostavci, Jelenić kaže da u ovom trenutku ne razmišlja. “Razmišljam samo  da ovaj predmet u mjeri u u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda”, rekao je Jelenić, dodavši da je razgovarao s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ali nije htio otkriti o čemu.

Jelenić je ranije rekao da je još jedan član masonske lože, Nikica Gabrić, pokušao utjecati na postupak pokrenut zbog pokušaja iznude. “On je bio žrtva, je li on imao neka svoja saznanja ili ne, u svakom slučaju je tijekom istrage kontaktirao i mene i općinskog državnog odvjetnika i tražio da se neke stvari odrade drukčije, misleći da on može na to utjecati, ali posao vodi Državno odvjetništvo, odnosno policija”, rekao je Jelenić.

O snicmci za koju je Gabrić rekao da će objaviti, Jelenić je rekao da ne zna što je njoj te dodao da se ničeg ne boji. Potom je kazao kako je i zašto postao mason.

“Moj prijatelj me je pitao. U jednu ruku, s obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku to s jedne strane imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu doprinijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine”, rekao je Jelenić.

Na pitanje misli li da bi se, zbog mistike koja obavija pojam masona i njihova djelovanja, moglo propitivati njegov rad ili vjerodostojnost njegova rada u Državnom odvjetništvu, Jelenić je rekao da mu to nije palo na pamet “zato što se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se bavi dozvoljenim i zakonitim radom u Repulici Hrvatskoj”.

EKSKLUZIVNO DRAŽEN JELENIĆ JE MASON. TO GA UVODI U SUKOB INTERESA U SLUČAJU IZNUDE NIKICE GABRIĆA

Gabrić tvrdi da ima snimku razgovora s Jelenićem, Vlada će se o glavnom državnom odvjetniku očitovati u srijedu

Komentiraj