Jelena Tabak: “Nije bilo realno očekivati neko veće otvaranje”

Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak komentirala je najnovije popuštanje epidemioloških mjera koje od ponedjeljka za ugostitelje podrazumijevaju prodaju pića za van.

Jelena Tabak je u razgovoru naglasila kako su iznenađeni tom odlukom i da još nema podatak, hoće li svi ugostitelji pružati uslugu pića za van. Također napominje da usluga za van, ne znači da će ugostitelji izgubiti potpore za očuvanje radnih mjesta.

“S obzirom na događanja, a  to je slabiju ritam cijepljenja i pojavu novog virusa mogu reći da smo iznenađeni da smo dobili sad i coffee to go. Nije bilo realno očekivati neko veće otvaranje, a  idu i hladniji dan. Mi kao  Nacionalna udruga ugostitelja više i ne komentiramo epidemiološke mjere kao takve, teško je i upratiti logiku  epidemioloških mjera”, rekla je Tabak za RTL Danas.

“Mi smo skoncentrirani na financijsku štetu koja je napravljena i kako ćemo je sanirati i kako ćemo pronaći put k oporavku”, dodala je.

Tko će sve otvoriti u ponedjeljak, još se ne zna

“Točne brojke nemamo još uvijek neke kolege ne znaju hoće li otvoriti ili ne. Svima je  prvo pitanje bilo otvore li taj prozorčić i coffee to go hoće li ostati bez mjera. Neće ostati bez mjera ni za radna mjesta niti za pokrića fiksnih troškova, tu uputa ostaje kakva jest. Prodaja pića za ponijeti ne smatra se dozvolom za otvaranje, nego je to jedan psihološki olakšavajući faktor za one koji do sad nisu mogli raditi.”

“Vjerujem da će otvoriti one kolege uz neke bole lokacije poput šetnice, a koja će biti brojka, realnu sliku očekujemo do srijede”, kaza je Tabak.

O naknadama za potporu gospodarstva

“Do kraja veljače su one zagarantirane,  to je i potvrdio i premijer, a dalje  Nacionalna udruga ugostitelja traži da financijske mjere traju do kraja restrikcija jer mi ne možemo uprihoditi sredstva za održavanje poslovanja.”

 

 

Komentiraj