Jelena Pavičić Vukičević: “Tomaševiću sam rekla da je u našem poslu jako malo sretnih dana”

Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u petak je predala ovlasti novom zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

“Bio je to doista kolegijalan razgovor, kakav i treba biti, prošli smo vitalne teme za kvalitetu života u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na financije”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

“U trenucima kampanje, kad se pokušava predstaviti biračima, kažemo koju riječ previše, ali nakon izbora očekuje se otvoreni i konkretan razgovor i servisiranje svih informacija koje u ovom trenutku mogu dati gradonačelniku. Sve službe nastavljaju sa sastancima i gradonačelnik će dobiti sav uvid u gradske poslove”, dodala je, gostujući na N1 televiziji.

Upitana koje je savjete dala Tomaševiću, kazala je da svim novoizabranim čelnicima želi puno uspjeha i sreće te da je to poželjela i Tomaševiću i pozvala ga na puno strpljenja i da se pripremi na puno rada za Zagreb.

“U kampanji se mnogo toga zna reći što ne stoji, iskoristit ću priliku da kažem da u Gradskoj upravi Grada Zagreba ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja, da je to postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik”, istaknula je i naglasila da nije davala nikakve preporuke koga od pročelnika treba zadržati.

Jelena Pavičić Vukičević naglasila je da možemo očekivati da ćemo imati raspis pa izbor novih pročelnika. “To dolazi u okviru njegovih kompetencija pa nema smisla bilo koga izdvajati. Gradonačelnik će razgovarati sa svim pročelnicima, s upravom Holdinga i voditeljima drugih trgovačkih društava, uvjerena sam da će predložiti onu organizaciju koju smatraju da je najbolja”, poručila je.

Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba rekla je da je lijepo što su djelatnici gradskog poglavarstva pripremili lijepu dobrodošlicu. On je, dodaje, od danas gradonačelnik svima. “Rekla sam mu da je u našem poslu jako malo sretnih dana, sretni su dani kad smo izabrani i kad stupimo na dužnost, ali onda stigne posao u kojem imamo jako puno briga”, istaknula je.

Govoreći o financijama Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević je rekla da grad jest u dugu, ali da nema govora o pet milijardi kuna, što je ranije rekao Zvonimir Troskot.”“To me podsjetilo da mi je vrijeme za političku mirovinu, jer od takvih velikih riječi moram priznati da dobijem fizičku reakciju”, dodala je.

Jelena Pavičić Vukičević tražila je 6+6, primat će punu plaću još pola godine

Komentiraj