Jelena Pavičić Vukičević promijenila tim koji će pratiti epidemiološku situaciju Zagreba

Nakon što je na konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite ovog tjedna objavljena odluka da se u Zagrebu uvede obvezno nošenje maske na svim otvorenim prostorima, Jelena Pavičić Vukičević povukla je tu odluku i preuzela zagrebački Stožer. Također, promijenila je i tim koji će pratiti epidemiološku situaciju u glavnom gradu. Na popisu više nema bivše šefice stožera Olivere Majić i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ‘Andrija Štampar’, Zvonimira Šostara.

Sudeći prema sadržaju elektroničke korespondencije između obnašateljice dužnosti gradonačelnika i bivše načelnice stožera, Jelena Pavičić Vukičević je i prije samog donošenja mjere znala za prijedlog obveznog nošenja maski na otvorenom. “Radilo se o cirkularnom mailu koji je otišao na preko 40 adresa. Ja sam odgovorna osoba i ne bježim od svoje odgovornosti, zato sam jednostavno stala na čelo kolone”, kazala je obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić nije dobila poziv za sudjelovanje na konferenciji stožera. “Nemam još informaciju jesam li član Stožera, pa ću to podijeliti s vama kada dobijem rješenje”, rekla je Olivera Majić, prenosi HRT.

Upitana je li smijenila Oliveru Majić, Jelena Pavičić Vukičević kazala je da ona nije nikog smijenila. “Molim vas da poštujete to što je moja poštovana kolegica rekla”, odgovorila je”.

Na Stožeru je obnašateljica dužnosti predstavila novi tim, a na popisu nema ni Zvonimira Šostara, niti Olivere Majić. Izostanke je opravdala radnim zadacima, a nije željela odgovoriti na pitanje tko je propisao obavezno nošenje maski. Novi sastav stožera nakon Uskrsa bi trebao objasniti što je dovelo do reorganizacije.

Jutarnji list od bliskih izvora doznaje da su Olivera Majić i Zvonimir Šostar zatečeni tom odlukom jer smatraju da Grad Zagreb uopće nema ovlasti propisati takvu mjeru, a o tome nije obaviješten ni Nacionalni stožer civilne zaštite.

 

Komentiraj