Jelena Pavičić Vukičević: “Izgubili smo prvoga od nas. On je živio i umro za ovaj grad”

U noći sa subote na nedjelju preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Bandiću je pozlilo jučer kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno. Preminuo je u 66. godini života.

Vijest o Bandićevoj smrti potvrdili su iz Grada nekoliko minuta prije dva sata. “U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić”, stoji u službenoj obavijesti o Bandićevoj smrti.

Crna zastava povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića na zgradi Gradskog poglavarstva. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

U 10 sati predstavnici gradske uprave održat će konferenciju za medije.

Tijek konferencije:

Javnosti se obratila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Izrazila je sućut obitelji i najavila kako je oformljen odbor za organizaciju ispraćaja Bandića te će više informacija iznijeti tijekom dana.

“Hvala svima koji su izrazili sućut, svi ožalošćeni mogu se upisati u knjigu žalosti u poglavarstvu. Nikada nećemo zaboraviti što je uloga gradske uprave. Izgubili smo prvoga od nas. On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen”, kazala je.

“Često je govorio da je svaka stopa ovog grada spomenik. Zagreb je postao istinska metropola s njim na čelu”, kazala je i dodala: “Šarm zagrebačkih ulica zapravo je na neki način činio MIlan Bandić. Veliko hvala jednom divnom čovjeku, vođi, prijatelju. Čovjek koji možda nije imao dovoljno vremena za svoju obitelj, ali ih je iskreno volio”.

“Dopustite mi još jednom reći: veliko hvala, slava mu”, rekla je Bandićeva zamjenica na rubu plača.

Komentiraj