Jeleč: “Imamo rezerve lijekova za nekoliko tjedana”

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč u utorak je na konferenciji za novinare izvijestio da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb lijekova ima dovoljno za nekoliko tjedana.

“Za sada funkcioniramo potpuno normalno, imamo rezerve lijekova koje će osigurati nesmetano funkcioniranje nekoliko tjedana”, kazao je Jeleč i dodao da bi se kriza s obustavom isporuke lijekova mogla osjetiti ako se uskoro ne osigura normalno snabdijevanje.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim izvijestila je kako je u posljednja 24 sata na Zavodu napravljeno 1402 testiranja, od toga su 293 pozitivna pa je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 1497. Ukupno je 7840 osoba u samoizolaciji.

Evidentirano je 293 novooboljelih, od kojih je 90 s negativnom epidemiološkom anamnezom, 92 osobe su kontakti otprije pozitivnih osoba, kod manjeg broja osoba zaraza je moguća tijekom obiteljskih okupljanja, hospitalizacije, sportskih aktivnosti, pet je uvezenih slučajeva, a kod 100 novooboljelih epidemiološka je obrada u tijeku.

Komentiraj