EPA/OLIVIER HOSLET

JEDRENJE Hrvati se bore za olimpijska odličja

Hrvatski jedriličari bore se za olimpijska odličja.

KLASA FINN

Ivan Kljaković Gašpić jedri za brončanu medalju.

Prvu oznaku Kljaković-Gašpić prošao je kao sedmi, vodeći je Amerikanac Caleb Paine. Trenutačni rezultati govore da je naš jedriličar bez medalje, ali ima još puno do kraja.

Drugu oznaku prošao je kao deveti sa vremenom 13:43. Vodeći Amerikanac Paine drugu je oznaku prošao sa 12:24.

Treću oznaku prošao je Kljaković Gašpić kao posljednji, deseti. Medalja za hrvatskog jedriličara sada je gotovo nemoguća misija.

Posljednju utrku Kljaković Gašpić završio je na posljednjem mjestu. Na kraju je završio na petom mjestu. Zlato je pripalo Brotancu Gilesu Scottu, srebro Slovencu Vasiliju Žbogaru, a bronca Amerikancu Calebu Paineu, koji je slavio u posljednjoj utrci.

LASER

Tonči Stipanović u Laseru lovi ‘zlato’, a start utrke nije najbolje počeo za hrvatskog jedriličara. Na startu je dobio kaznu, te je Tom Burton napravio osjetnu prednost na početku. Stipanović prilično zaostaje.

Prilikom prolaska prve oznake, Stipanović je bio posljednji, a na drugoj oznaci je smanjio zaostatak na 15 sekundi.

Stipanović i dalje ima zlato, ali ako Australac Burton prestigne Gvatemalca na četvrtom mjestu, hrvatskom jedriličaru pripast će srebro.

Priliko prolaska posljednje oznake, Australac je na trećem mjestu. Pet je brodova između Burtona i Stipanovića. Ostane li ovako do kraja, Stipanović ima srebro.

Utrka je gotova, Australac Burton osvojio je zlato, Tonči Stipanović je srebrni. Peta je to medalja Hrvatske na ovim Olimpijskim igrama.

KLASA 470

Šime Frantela i Igor Marenić trenutno su na osmom mjestu u osmom plovu.

Frantela i Marenić osmu su utrku završili na osmom mjestu. I dalje su u vodstvu u ukupnom poretku.

470

frantela

Komentiraj