Jedrenje: Fanteli i Mareniću europsko srebro

Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su srebrnu medalju na otvorenom Europskom prvenstvu klase 470, koje je u utorak završeno u Palma de Mallorci.

Fantela i Marenić su u plov za odličja ušli s drugog mjesta i kao najbolje plasirana europska posada sa 57 bodova, a bolji od njih bili su samo Australci Belcher/Ryan s 45 negativnih bodova. Prvi europljani iza hrvatske posade bili su Francuzi Bouvet/Mion na četvrtom mjestu sa 7 bodova zaostatka, a Talijani Kosuta/Farneti su za Fantelom i Marenićem zaostajali 11 bodova.

U finalnoj regati za medalje Šime i Igor završili su na sedmom mjestu i tako dobili dodatnih 14 bodova. ‘Medal race’ najbolje su odjedrili Francuzi Bouvet/Mion i uzeli titulu europskih prvaka. Talijani Kosuta/Farneti završili su brončani, a pobjednici u otvorenoj konkurenciji su Australci Mathew Belcher i Will Ryan.

Fanteli i Mareniću ovo je šesta medalja s europskih prvenstava. Triput su stajali na najvišem mjestu pobjedničkog postolja (2009, 2011. i 2012.), bronce su osvajali 2013. i 2014, a ovo im je prvo srebro.

Komentiraj