FaH

JEDNOTJEDNA TURNEJA: Princ William i Kate odali počast žrtvama terorističkog napada u Mumbaju

Britanski princ William i supruga Kate započeli su u nedjelju jednotjednu turneju po Indiji i Butanu polaganjem vijenca ispred spomenika žrtvama terorističkog napada na hotel Taj Mahal Palace u Mumbaju, objavila je na Twitteru Kensigtonska palača.

Kultni hotel na obali mora bio je jedna od meta napada islamskih terorista u studenome 2008. u kojem je poginulo 162 ljudi. Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea su nakon polaganja vijenca održali minutu šutnje za poginule, a potom se upustili i razgovor s hotelskim osobljem, među kojima su i oni koji su sudjelovali u spašavanju gostiju tog kobnog dana.

Hotel s pet zvjezdica je potpuno obnovljen nakon napada, a kraljevski par koji je u njemu odsjeo navečer će nazočiti “raskošnom dobrotvornom prijemu”. Na gala večeru su pozvani poslovni ljudi iz Indije i zvijezde Bollywooda, među kojima i Shah Rukh Khan i Aishwarya Rai te legenda kriketa Sachin Tendulkar.

Kate Middleton je za svoj prvi izlazak izabrala crveni komplet Alexandra mcQueena s golemim motivom “suze”, čestim uzorkom u indijskom tkanju.

Komentiraj