JEDNOGLASNA ODLUKA: MIP skinuo imunitet Franji Luciću

HINA

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora na današnjoj je sjednici na zahtjev DORH-a jednoglasno skinulo imunitet zastupniku Franji Luciću.

“Praksu koju smo do sada imali, trebali bismo nastaviti”, rekao je predsjednik MIP-a HDZ-ov Žarko Tušek. Ovu odluku mora potvrditi Sabor.

Lucić je pod istragom zbog navodnog pokušaja podmićivanja novinara Drage Hedla. U zahtjevu DORH-a se navodi da iz provedenih izvida, razgovora s novinarom Dragom Hedlom i još dvojicom svjedoka proizlazi da je Lucić 26. srpnja Hedlu, koji je prikupljao informacije o “poslovnim i financijskim transakcijama” Lucića i dvije tvrtke koje je osnovao, “ponudio novčanu nagradu da ne piše novinski članak …, rekavši da će mu platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše”.

Nakon što je Hedl objavio da ga je HDZ-ov zastupnik pokušao podmititi Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

“Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu”, rekao je Lucić.

Portal Telegram objavio je da je Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Komentiraj