Ivica Galovic/PIXSELL

Jedna osoba poginula u eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu

U eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu, koja se dogodila sinoć oko 21:30 sati, poginula je jedna osoba, dok ih je devet ozlijeđeno, javlja Dnevnik.hr.

Od devetero ozlijeđenih troje ih je pušteno na kućno liječenje dok je ostalih šest još u bolnici. Prema najnovijim informacijama požar koji je nastao nakon eksplozije je lokaliziran, a za stanovnike Slavonskog Broda nema opasnosti.

Podsjetimo, sinoć oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, a eksplozija je zatresla cijeli Slavonski Brod. Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage, a požar u rafineriji je lokaliziran nešto prije 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre.

Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, sazvao je hitnu sjednicu Kriznog stožera, a policija je građane pozvala da ne izlaze van iz svojih kuća i stanova te da zatvore prozore.

“Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo mjerne postaje 1 i 2, štetni plinovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama. Mi ćemo u svakom slučaju ovo pratiti do kraja. Pratit ćemo cijelu noć stanje plinova na našim postajama. U kontaktu smo i sa Zagrebom, javio nam se i Premijer. Mislim da je sve pod kontrolom. Ponudili smo pomoć Bosanskom Brodu. Most je bio spreman da se otvori za evakuaciju povrijeđenih. Naša bolnica je imala rezervne timove koji su bili spremni ako bude potrebe da interveniraju”, rekao je gradonačelnik Broda nakon sastanka Kriznog stožera.

Komentiraj