Papa Franjo pozvao je u četvrtak na konkretnu akciju protiv propadanja okoliša i klimatskih promjena, ponovno se obrušivši na konzumerizam i financijsku pohlepu kao glavne prijetnje našem planetu.

Godinu dana nakon što je objavio prvi papinski dokument posvećen okolišu, Papa ponovo pokreće to pitanje i poziva kršćane da zaštitu prirode shvate kao jednu od glavnih zadaća svoje vjere.

“Bog nam je podario vrt izobilja, a mi smo ga pretvorili u zagađenu pustopoljinu ruševina, prljavštine i samotnosti”, kazao je papa Franjo u dokumentu objavljenom u povodu Svjetskog dana molitve za skrb o stvorenomu.

Prema njegovim riječima, “ekonomijom i politikom, društvom i kulturom ne može dominirati  razmišljanje o tek kratkoročnim i trenutnim financijskim dobicima ili prednostima na izborima”.

Sveti Otac je pozdravio sporazum postignut na summita UN-a o klimi u Parizu prošlog prosinca, ali poziva na zagovaranje još ambicioznijih ciljeva.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.