Jedna od najluksuznijih lokomotiva na svijetu postaje još glamuroznija

The Royal Scotsman Belmond već je jedna od najluksuznijih lokomotiva na svijetu, a uskoro će postati još glamuroznija. Najavljeno je, naime, lansiranje dva prekrasna nova apartmana pariškog dizajnera Tristana Auera.

Apartmani su osmišljeni u stilu velike seoske kuće, zajedno s detaljima klasične škotske kulture. Trebali bi biti predstavljeni u svibnju 2024 godine. Elegantni interijer uključuje ručno izrađene zidne obloge i presvlake koje odražavaju bogate boje krajolika Škotskog gorja, kao i tamne drvene zidne obloge ukrašene detaljnim intarzijama.

U dnevnom boravku gosti će pronaći fotelju i kauč ukrašen tartan dizajnom po narudžbi, koji uključuje tri najslikovitija putovanja vlakom, kao i karirani blok sastavljen od 37 niti – jedna za svaku godinu kada je vlak, koji vozi od 1985., obišao Highlands.

“Tvid i tartani po narudžbi koje smo izradili za Royal Scotsman tkani su u ruralnim mlinovima u Škotskoj i odražavaju netaknutu ljepotu zemlje kao i zadivljujuću povijest vlaka”, rekla je Araminta Birse-Stewart, osnivačica i kreativna direktorica tvrtke Araminta Campbell, škotskog brenda koji stoji iza jedinstvenih stolica.

Dodala je da je svaki detalj pomno osmišljen kako bi nadahnuo putnike da prigrle čaroliju gorja. Raskošne privatne kupaonice ističu se motivima starog škotskog kamenja i keltskim simbolima.

Putnici koji rezerviraju putovanje s dva noćenja u Grand Suiteu morat će izdvojiti čak 7212 dolara (6785 eura) po osobi za all-inclusive boravak. U to je uključen privatni prijevoz do i od svog hotela ili zračne luke, kao i jednog tretmana po osobi u poznatom pokretnom kupalištu u vlaku – jedino takvo u Europi.

Bar u vlaku također je opskrbljen s više od 50 vrsta viskija, dok samo putovanje uključuje posjete destilerijama, izlete u dvorce i plivanje u divljini i traženje hrane.

Otkrivanje Royal Scotsmana, A Belmond Train, novih velikih apartmana Škotske dolazi nakon lansiranja Orient Expressa La Dolce Vita, koji je kreirala grupa Accor Hotels, vlaka s 11 vagona koji uključuje barski vagon sa živom glazbom, 12 deluxe kabine obložene drvom i 18 master apartmana. Belmond također treba pokrenuti osam novih apartmana u svom vlaku Venice Simplon-Orient-Express kasnije ove godine.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]