Jedna je žena ubijena, druga nestala s neprocjenjivom ostavštinom: Novi roman australske književne senzacije Kate Morton

Romanom ‘Urareva kći’, koji je jedan od najugodnijih iznenađenja u svom žanru, Mozaik knjiga otvara novu 2021. godinu. Radnju pripovijeda više pripovjedača razdvojenih vremenom. Priča je to o ubojstvu, tajni i krađi, o umjetnosti, ljubavi i gubitku. Njezinim stranicama poput rijeke teče glas žene koja je izvan vremena, čije je ime prošlost zaboravila, ali je ona gledala kako se sve to odvija: Birdie Bell, urareva kći.

Novi roman australske autorice Kate Morton na hrvatski jezik prevela je Aleksandra Barlović.

Kate Morton nagrađivana je autorica bestselera New York Timesa i Sunday Timesa. Njezini romani ‘Magla se diže’, ‘Zaboravljeni vrt’, ‘Davni trenuci’, ‘Čuvar tajni’, ‘Kuća na jezeru’ i ‘Urareva kći’ – objavljeni su u više od četrdeset zemalja, na trideset i četiri jezika, i svi su se našli na prvom mjestu ljestvica bestselera širom svijeta.

S više od 11 milijuna prodanih primjeraka, Morton se smatra jednom od najvećih književnih zvijezda iz daleke Australije. S više od 11 milijuna prodanih primjeraka, Morton se smatra jednom od najvećih književnih zvijezda iz daleke Australije.

Radnja romana: U ljeto 1862. godine skupina mladih umjetnika predvođena strastvenim i darovitim Edwardom Radcliffeom dolazi u Birchwood Manor na obali Temze. Njihov plan je provesti ljetni mjesec u stvaranju i kreativnosti. Ali, umjesto toga jedna je žena ustrijeljena, druga nestaje zajedno s neprocjenjivom ostavštinom, a život Edwarda Radcliffea je upropašten. Godine 2017. Elodie Winslow, mlada arhivistica u Londonu, pronalazi kožnu torbu u kojoj su fotografija sa ženom u viktorijanskoj odjeći i crteži Birchwood Manora. Zašto joj je ta kuća toliko poznata? Tko je lijepa žena na toj fotografiji? I koje se tu tajne skrivaju?

Komentiraj