Jedan radnik poginuo, petero ozlijeđeno u eksploziji u Maglaju

Pixabay

Jedan je radnik poginuo, a još petorica su ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila u utorak ujutro u pogonima tvornice za proizvodnju papira Natron Hayat u Maglaju u središnjem dijelu BiH, potvrdili su službeni izvori.

“Ukupno je ozlijeđeno šest radnika, koji su prevezeni u županijsku bolnicu u Zenici, ali je jedan radnik preminuo. Uz to jedan radnik je teže, a četiri radnika su lakše ozlijeđena”, rekla je glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić.

Po njezinim riječima, eksplozija se dogodila jutros oko 8 sati na dijelu lužnog kotla. Vidljivi su tragovi eksplozije, no proizvodnja je ipak nastavljena dok policija provodi očevid.

Iz županijske bolnice u Zenici su izvijestili kako je preminuo 62-godišnji radnik koji je u bolnicu dovezen bez znakova života i s vidnim ozljedama cijelog tijela, a posebice glave i grudnog koša.

Jedan 36-godišnjak je u bolnicu primljen s teškim opeklinama lica i ruku nakon čega je prebačen na odjel plastične kirurgije. Još četvero radnika zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Natron Hayat proizvodi razne vrste papira i kartonskih kutija.

Komentiraj