JEDAN OD NAJBRUTALNIJIH REŽIMA MODERNE POVIJESTI: Angelina Jolie snima film o Crvenim Kmerima

Darko Jeras

Angelina Jolie, glumica koja je postala redateljica, snimat će u Kambodži film o krvavom režimu Crvenih Kmera viđenom očima djevojčice za Netflix, objavio je taj američki video servis.

Film se temelji na knjizi “Prvo su mi ubili oca”, u kojoj se aktivistkinja za ljudska prava Loung Ung sjeća strahota proživljenih u vrijeme tog komunističkog režima koji je između 1975. i 1979. pobio dva milijuna ljudi.

“Knjiga Loung duboko me dirnula”, rekla je glumica i redateljica, prenosi Netflix. “To mi je pomoglo da bolje shvatim kako djeca doživljavaju rat i kako on na njih utječe”.

“Priča mi je također pomogla da se više približim stanovnicima Kambodže, domovine mog sina”, rekla je govoreći o svom posvojenom sinu Maddoxu. Trinaestogodišnji dječak će sudjelovati u nastanku filma, piše Netflix ne otkrivajući o kakvoj je suradnji riječ.

Film bi se trebao naći u distribuciji 2016. godine.

Jolie je kao redateljica debitirala 2011. filmom “U zemlji krvi i meda” koji govori o ratu u Bosni. Film “Nepobjedivi” (2014.), o junaku Drugog svjetskog rata kojeg su zarobili Japanci, nominiran je za Oscara u trima kategorijama.

Komentiraj