Jedan nogometaš Hajduka pozitivan na koronavirus

 

Nakon što je u subotu objavljeno da je koronavirusom zaražen po jedan igrač iz Istre i Rijeke, te izbornik mlade hrvatske reprezentacije Igor Bišćan i dva člana njegovog stožera, oglasili su se i iz Splita.

Jedan nogometaš Hajduka također je zaražen koronavirusom. Identitet igrača, zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka, nisu objavili, ali navode kako se osjeća dobro te da je riječ o asimptomatskom slučaju.

“Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač HNK Hajduk pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Riječ je o asimptomatskom slučaju koji je otkriven redovnim testiranjem, a igrač se osjeća dobro te mu je od strane nadležnog epidemiologa određena mjera samoizolacije sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Liječnička služba HNK Hajduk provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici.

Klub će o svim novim događanjima pravovremeno obavijestiti javnost”, navodi se u priopćenju Hajduka.

Komentiraj