EPA/JACEK TURCZYK

JEDAN NAPADAČ JE 29-GODIŠNJI FRANCUZ: NATO “Atentati u Parizu nisu borba Zapada i islamskog svijeta”

Francuska policija identificirala je jednog od napadača samoubojicu, utvrdivši da je riječ o Ismael Omar Mastefaiju, francuskom državljaninu iz južnog predgrađa Pariza Courcouronnes, objavili su francuski mediji.

Smatra se da je on jedan od trojice bombaša samoubojica koji su upali u koncertnu dvoranu Bataclan i ubili najmanje 89 ljudi.

Francuski istražitelji kazali su da je Mostefai identificiran pomoću otiska prsta.

Smatra se da je Mostefai proveo nekoliko mjeseci u Siriji tijekom zime 2013./2014. Rođen je 21. studenog 1985. godine i ima dva brata i dvije sestre. Sumnja se da je jedan od njegove braće drugi napadač u Bataclanu, no istražitelji to još nisu potvrditi, pišu mediji.

Policija je uhitila oca i jednog njegovog brata te ima pretražila kuće.

NATO: Atentati u Parizu nisu borba Zapada i islamskog svijeta

Atentati u Parizu borba su između ekstremizma i pristaša demokratskih vrijednosti a ne borba između islamskog i zapadnog svijeta, rekao je u subotu glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

U razgovoru za francusku agenciju France presse, Stoltenberg je rekao da će ti napadi samo pojačati odlučnost demokratskog svijeta koji će na kraju odnijeti pobjedu jer njeguje “više vrijednosti”.

 

  • Islamska država preuzela je u subotu odgovornost za pokolj u Parizu u kojem je poginulo najmanje 129 osoba a 352 su ozlijeđene.

 

“Sada je važno naglasiti da osuđujemo zločine i napade čije su žrtve bili nedužni građani Pariza prošle noći”, rekao je Stoltenberg.

“Svi saveznici u NATO-u ujedinjeni su u borbi protiv terorizma i u solidarnosti s Francuskom”, dodao je.

“I dalje moramo biti oprezni, odlučni i ujedinjeni u našoj obrani demokracije i otvorenih društava”, kazao je.

Komentiraj