‘JEDAN NA JEDAN’: Clinton i Sanders u prvom sučeljavanju

FaH

U prvom sučeljavanju ‘jedan na jedan’ demokratski predsjednički kandidati Hillary Clinton i Bernie Sanders sukobili su se oko Wall Streeta i vanjske politike, prenosi BBC.

Clinton je Sandersa nazvala idealistom koji nije u stanju dovršiti posao, a Sanders je suparnici predbacio da je previše povezana s  establišmentom a da bi bila u stanju postići istinske promjene.

Clinton i Sanders prvi put su se suočili udvoje u debati u New Hampshireu otkad je demokratska utrka ovaj tjedan sužena na njih dvoje.

Bivša državna tajnica rekla je da su prijedlozi Berniea Sandersa, poput onoga o zdravstvenoj zaštiti za sve, preskupi i neizvedivi.

Clinton je krenula agresivno na svog suparnika zbog njegovih pokušaja da je predstavi kao osobu koja je “u džepu Walll Streeta” zbog donacija njezinoj kampanji i naknada koje je dobila za svoje govore.

“Vrijeme je da se stane na kraj obmanjivanju koje donosite vi i vaša kampanja”, rekla je Clinton.

Sanders, senator Vermonta, pribjegao je uvriježenom argumentu protiv nje, da je podržala rat u Iraku a Clinton je dovela u pitanje njegovu stručnost u vanjskoj politici.

Sučeljavanje se održava pet dana prije drugih predizbora u borbi za predsjedničku nominaciju, u New Hampshireu u utorak.

Ona predstavlja establišment, ja predstavljam obične Amerikance, rekao je Sanders.

Na pitanje za što se zauzima, Clinton je navela čistu energiju, dostupnu  zdravstvenu skrb i plaćeni rodiljni dopust.

Sanders je rekao da je jači jer “demokrati pobjeđuju kada je veći odaziv na izborima” a on može motivirati mlade ljude.

Ovo je bilo njihovo prvo sučeljavanje bez bivšeg guvernera Marylanda Martina O’Malleya koji je utrku napustio u ponedjeljak navečer.

 

Komentiraj