Jedan član ekipe “Peaky Blinders” bio je pozitivan. Snimanje nije zaustavljeno.

Producenti serije „Peaky Blinders“, čija se šesta sezona trenutno snima, nalaze se pod istragom zbog sumnje da su kršili sigurnosne protokole odnosno zato što nisu zaustavili snimanje kada su saznali da je jedan od članova tehničke ekipe pozitivan na virus korone, objavio je britanski list The Guardian.

Glasnogovornik serije rekao je kako je snimanje bilo nakratko prekinuto nakon što se saznalo da je rezultat testiranja jednog člana ekipe, koji se pokazao pozitivnim, na kraju ipak bio lažan. Međutim, članovi ekipe rekli su kako je snimanje bilo nastavljeno bez obzira što su producenti znali da je jedan član ekipe pozitivan.

Članovi ekipe pitaju se zašto snimanje nije zaustavljeno onog trenutka kada je došao prvi, pozitivan, nalaz na virus korone. Jedan član ekipe tvrdi kako su se rezultati testiranja krili od njih te da,  nakon što je sve otkriveno, mnogi više ne žele raditi na snimanju te popularne tv serije.

Sve ove tvrdnje posebno su zabrinjavajuće ako se zna da je snimanje šeste sezone zaustavljeno u ožujku prošle godine te je nastavljeno u siječnju ove godine kada je službeno priopćeno kako će se uspostaviti sigurnosni protokoli kako bi se osiguralo snimanje serije kao i sigurnost svih koji su u nju uključeni.

Iz sindikata Bectu (Broadcasting, Entertainment, Communications and Theatre Union) potvrđeno je da se ove tvrdnje istražuju a jedan od njegovih čelnika, Spencer MacDonald, kazao je kako je snimanje trebalo biti zaustavljeno istog trenutka te da čekaju odgovor producenata na navode članova ekipe.

Komentiraj