Jeckov: “Prednost pripadnika manjina kod zapošljavanja mrtvo slovo na papiru”

Zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov rekla je u srijedu u Hrvatskom saboru da je ‘prednost pripadnika manjina kod zapošljavanja – mrtvo slovo na papiru’, ukazavši na (ne) zastupljenost nacionalnih manjina u pravosudnim i tijelima hrvatske državne uprave i lokalnim jedinicama.

Prednost pripadnika nacionalnih manjina u zapošljavanju ostaje mrtvo slovo na papiru, ona zapravo ne postoji, pa umjesto da imamo 7,7 posto zaposlenih pripadnika manjina, mi smo na poražavajućih 3,24 posto, rekla je Jeckov u Hrvatskom saboru u raspravi na slobodnu temu.

Ustvrdila je kako postoji trend smanjenja tog manjinskog postotka koji je u 2013. iznosio 3,51 posto, a u 2018. godini 3,24 posto.

Čuraj: Detektori ugljičnog monoksida na teret distributera

Stjepan Čuraj (HNS) opetovao je inicijativu o obvezi ugradnje detektora ugljičnog monoksida u kućanstva, pogotovo ona koja se griju na plinski bojler. To bi, naglasio je, trebalo napraviti na teret distributera i opskrbljivača plinskom energijom, odnosno prirodnim plinom.

Prema nekim podacima, gotovo 30-tak ljudi godišnje se otruje ugljičnim monoksidom, a nemali broj od tih trovanja završi i smrću, upozorio je.

Komentiraj