JECKOV: “Još jednom smo imali priliku vidjeti kako se Penava odnosi prema pruženoj ruci”

Nakon burne sjednice vukovarskog Gradskog vijeća koje je zaključilo kako se nisu stvorili uvjeti za ravnopravnost ćirilićnog pisma u tom gradu, reagirali su iz SDSS-a.

“Nismo zadovoljni današnjom odlukom Gradskog vijeća Grada Vukovara ni tonom rasprave na sjednici. To nije dobro radi samih građana Vukovara. Odlukom nije poštovana odluka Ustavnog suda, ali neka Ustavni sud to procijeni i utvrdi. Ćirilica je pismo čije korištenje ne znači i ne može značiti provokaciju ili ugrožavanje nekog”, rekao je predsjednik SNV-a Boris Milošević za tportal.

Penavinu reakciju komentirala je u Saboru i potpredsjednica SDSS-a Dragana Jeckov. “Još jednom smo imali priliku vidjeti kako se gradonačelnik Penava odnosi prema pruženoj ruci, ovaj put je to učinio vijećnik SDSS-a. Na isti način na koji se do sada ophodio prema odluci Ustavnog suda tako i prema statutu svog grada, Penava je još jednom pokazao kako je on gradonačelnik jednog dijela građana Vukovara, a to sigurno nisu pripadnici srpske zajednice’, kazala je Jeckov.

“Više puta tijekom rasprave, koja je zaista bila uzavrela, spominjali su se ratni zločini i silovatelji koji šetaju ulicama Vukovara, mi smo jako zainteresirani za rješavanje tih pitanja. Ne samo da smo zainteresirani nego činimo sve da svaki ratni zločinac dobije ime i prezime i da se skine stigma s građana Vukovara koji pripadaju srpskoj zajednici. Krajnje je vrijeme da se tako nešto učini”, dodala je.

Smatra kako će doći vrijeme kada će u Vukovaru biti postavljene dvojezične ploče. “Ovo je bila pružena ruka mira, tolerancije na području gdje je mirna reintegracija završena 1998.”, poručila je Jeckov.

Komentiraj