Je li župan inscenirao požar na setu filma 2005. godine? Blaženko Boban promijenio priču

Nakon što je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban pred kamerama ministrici turizma Nikolini Brnjac rekao da je inscenirao požar početkom prosinca 2005. u Solinu, kako bi se zaustavilo snimanje filma “Omen 666”, policija je potvrdila da istražuju navode.

Podsjetimo, mediji su objavili da je Blaženko Boban priznao sudjelovanje u paljenju filmskog seta irskog režisera Johna Moorea prije 15 godina. Ministrici turizma Nikolini Brnjac hvalio se da je on inscenirao požar koji je 2005. godine otjerao holivudske filmaše.

“Bio je sklopljen neki ugovor sa strane Ministarstva da će neka američka koprodukcija snimati ovdje film… Oni su to sve stavili, ja sam bio tada gradonačelnik… To je bilo negdi 2007. ili 2008. jel tako?” priupitao je župan jednu od svojih suradnica te je nastavio:

“Narod se diga na noge jer je vidija scenarij filma, a to je bija film Omen 666, Demien, sotona mala i tako dalje, i tako dalje… Da najgore bude, treba je iz Dujmova groba onaj mali izać s crnon rukom, mali đava. I mi to čujemo, i ja govorin Biškupiću, a on onakav je, je li, veli šta ti je, triba para, šta Bobane zafrkaješ, triba para… Oni su to plaćali u suvom zlatu, Amerikanci… Međutin, nismo se mogli nikako dogovoriti i ja napravin drugi scenarij. Nije me tija primiti i ja se diga u četiri ure i otiša gori u Zagreb i čekan ga u 7 ujutro ispred ureda, jel, ne može me mimoići. Doša ja gori, a ode javljan ekipi da ću in poslati signal na mobitel kad san kod njega i da me oni kao zovu i kažu da je zapaljena Salona. To san ja inscenira”, govori ponosno župan Boban ministrici turizma.

“I tako ja s Biškupićen pričam, nikako ga nagovoriti, a onda zvoni telefon. Kažem ja: ‘Ministre, zapalilo se izgleda sve…’ To sve ode bilo pod daskan (okreće se oko sebe i pokazuje ministrici Brnjac koja se osmjehuje)… Kako bilo, on (Biškupić) je da nalog (rukama plješće Boban) i oni su se pokupili i ošli ća, nisu snimali, nisu ništa. Eto…”, završio je svoju priču župan Boban.

No, Boban je za RTL u nedjelju ustvrdio da nije odgovoran za požar filmskog seta.

“Ja i ne znam stvarno tko je taj koji je te dvije daske nagorio, ali znam da sam taj koji je spriječio eskalaciju na tom svetom mjestu”, rekao je Boban za

odgovoran za požar filmskog seta.

“Ja i ne znam stvarno tko je taj koji je te dvije daske nagorio, ali znam da sam taj koji je spriječio eskalaciju na tom svetom mjestu”, tvrdi sada Boban.

Upitan kako komentira činjenicu da na snimci sve zvuči kao priznanje kaže:

“Pa dobro, to je bilo u neformalnom druženju i onako polušaljivim tonom je to napravljeno. Jer kad sam rekao ‘inscenirao’, niti je mene tko zvao niti sam ja koga zvao. Ja sam rekao, evo, postoji mogućnost da se to dogodi”, tvrdi sada Boban za RTL.

Upitan kako komentira činjenicu da na snimci sve zvuči kao priznanje kaže: “Pa dobro, to je bilo u neformalnom druženju i onako polušaljivim tonom je to napravljeno. Jer kad sam rekao ‘inscenirao’, niti je mene tko zvao niti sam ja koga zvao. Ja sam rekao, evo, postoji mogućnost da se to dogodi”.

Dodao je da se ne boji nikakvih prijava ni istrage policije.

Ranko Ostojić: “Zbog paljenja maslina dijete išlo u zatvor, a Boban se hvali kako okolo pali”

Komentiraj