Je li stigao kraj "EX YU' košarkaškoj ABA ligi?

epa

Dobrodošli u pakao finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. Zvezda je prvak, ali ne govori se o košarci, već se slavi da su svi na broju i živi, piše RTL.
Mržnja, upaljači, mobiteli, stolice na parketu, već drugu godinu zaredom uvjeti su neregularni. Ulog je bio golem – plasman u Euroligu i lako je pomisliti da je kaos dobio zeleno svjetlo kada pogledate kako se Nebojša Ilić, predstavnik Zvezde obraća navijačima koji gađaju igrače.
“Nemojte, budite pametni malo, čekaj četvrtu!”
Pa ima li košarka ikakve veze s tim, pita se i direktor ABA lige Krešimir Novosel u svom zagrebačkom sjedištu.
“Dva kluba koja igraju u finalu, politika je jako povezana, radi se o srbijanskoj vlasti i crnogorskoj vlasti i to ne uspijeva. Klubovi će sigurno biti sankcionirani temeljem onoga što se dogodilo u dvorani”, najavio je Novosel.
Božo Miličević, osnivač ABA lige 2001. godine, zagovara ideju da Hrvati i Slovenci izađu iz, kako kaže, balkanske krčme i osnuju vlastitu ligu.
Kako diše ovosezonski polufinalist Cedevita?
“Mi smo suvlasnici i odlučit ćemo na Skupštini kako dalje. Ali sigurno nećemo dopustiti da se na ovaj način igra”, poručio je Cedevitin direktor Davor Užbinec.
Cibona je posljednji hrvatski klub koji je osvojio ABA ligu 2014. usred Beograda. Napuštanje respektabilne lige koja je besplatna, koja privlači sponzore i TV prava neće se dogoditi.
“Nama to nije ni u jednom trenutku u Ciboni palo na pamet, pogotovo što je ova Liga izuzev, kažem, ovih nemilih scena dobro organizirana”, mišljenja je Cibonin direktor Domagoj Čavlović.
U ovu cijelu balkansku “kuhinju” uključila bi se i grčka jer je Olympiakos podnio zahtjev za igranje u ABA ligi sljedeće godine. Ligi, koju su Budućnost i Zvezda doveli do zida.

Komentiraj