Matija Habljak/PIXSELL

Je li majka nesretne Jasmine znala jezivu istinu?

Bešćutnost, kriminalna volja i upornost, mogućnost utjecaja na svjedoke, od kojih su neki članovi njene najuže obitelji, ali i šira rodbina, ključni su razlozi zbog kojih je Županijsko državno odvjetništvo u srijedu tražilo za Smiljanu Srnec (45) određivanje istražnog zatvora od 30 dana.

Osumnjičena, koja je od subote poslijepodne bila u PU međimurskoj u Čakovcu, jučer je oko 7.30 sati dovedena na ispitivanje u Državno odvjetništvo, što nije dugo trajalo. Prema preporuci branitelja, čakovečkog odvjetnika Krešimira Golubića, nije iznosila obranu, ali moguće je da je negirala kazneno djelo.

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu, koje je u istoj zgradi kao i varaždinski Županijski sud, odvedena je sutkinji istrage radi određivanja istražnog zatvora. Sutkinja je prihvatila zahtjev tužiteljstva i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Naime, Smiljana Srnec 2016. godine pravomoćno je osuđena u čakovečkom Općinskom sudu radi lažnog prijavljivanja kaznenog djela razbojstva 2014. godine. I to je bio jedan od razloga za pritvor.

Prema rješenju o provođenju istrage, tužiteljstvo mora ispitati svjedoke, a među nekima od njih su i najbliža obitelj pa svi oni imaju i blagodat da mogu odbiti svjedočiti. To je mogućnost koju im pruža Zakon o kaznenom postupku, a najintrigantnije će biti tijekom istrage vidjeti hoće li Smiljanina i Jasminina majka svjedočiti u istrazi ili će otkloniti tu mogućnost, piše Jutarnji list.

Komentiraj