Javni prijevoz u Kairu bio je dostupan i tijekom vrhunca pandemije

Press/Inozemni ured Grada Beča

Javni prijevoz u Kairu je dostupan građanima tijekom cijelog vremena pandemije. Usprkos visokim rizicima gradske vlasti su odredile da linije javnog prijevoza moraju prometovati kako bi stanovnici mogli stići do prodavaonica, bolnica i drugih odredišta. Nošenje zaštitne maske je obavezno, a većina građana govori kako će i dalje nositi maske, jer to jamči sigurnost.

Vlakovi i autobusi u velikom gradu se redovito i temeljito čiste, kako bi korisnici bili što sigurniji dok putuju.

Podzemnom željeznicom se u dnevnom prosjeku koristi oko tri milijuna ljudi. Oko 18 milijuna stanovnika glavnog egipatskog grada i velik broj vozila su jedan od glavnih uzroka čestih prometnih gužvi na ulicama.  Glasngovornik tvrtke, koja upravlja poslovima metroa, Ahmed Abdelhady, je izjavio kako je tijekom pandemije dodatna radna snaga brinula o čišćenju stanica, liftova, stubišta, dezinfekciji vlakova i te se kativnosti nastavljaju. Glavno čišćenje je na rasporedu na kraju dana, kada se sve temeljito dezinficira.

Još veći broj stanovnika se vozi autobusima na kraćim relacijama. Građani dezinficiraju ruke i paze na razmak, kako ne bi došlo do prijenosa zaraze.

 

Komentiraj