Javio se zaraženi SDP-ovac: “O zarazi sam odmah izvijestio kontakte i nadređene”

Predsjednik SDP-a Donja Dubrava Adriano Friganović koji je pozitivan na koronavirus izvijestio je u petak da se odmah nakon pojave prvih simptoma testirao, a nakon dobivenih rezultata odmah izvijestio svoje nadređene u KBC-u Zagreb i kontakte.

“U srijedu, 24. lipnja dobio sam kliničke simptome na osnovu kojih sam kao zdravstveni radnik, između ostaloga, posumnjao i na COVID 19 infekciju. Stoga sam se sljedeći dan testirao i jučer u kasnim večernjim satima saznao da sam pozitivan”, priopćio je Friganović koji je ujedno i zaposlenik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb.

Istaknuo je da je odmah izvijestio sve nadređene u KBC-u Zagreb, epidemiološku službu kao i bliske kontakte, među ostalim i stranačke kolege s kojima je u nedjelju i ponedjeljak polagao vijence na otvorenim prostorima u povodu Dana antifašističke borbe.

“Osjećam se dobro, na kućnom sam liječenju i nadam se da nitko od mojih kontakata neće biti COVID 19 pozitivan”, poručio je.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u petak je samoinicijativno otišao u samoizolaciju, s obzirom da je s Friganovićem bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama na dan Dan antifašističke borbe.

Ostojić je poručio da u samoizolaciju ide bez obzira na to što se susret dogodio na otvorenom i nisu imali fizički kontakt.

Komentiraj