Javio se Grmoja, kaže da je odlučio tražiti skidanje imuniteta

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u četvrtak ujutro je na društvenoj mreži Facebooku objavio da je odlučio tražiti skidanje imuniteta. Podsjetimo, Grmoja je u srijedu, gostujući na N1 televiziji, teško optužio premijera Andreja Plenkovića, kazavši da ‘je Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a’. Dodao je da za to ima dokaze, a Uskok je reagirao ustvrdivši da su Grmojine optužbe neutemeljene.

Grmojinu objavu prenosimo u cijelsoti:

“OSUMNJIČENIK PRIKUPIO “RELEVANTNE” PODATKE ZA DORH-OVO MUNJEVITO ODBACIVANJE PRIJAVE NAKON PLENKOVIĆEVE INTERVENCIJE

HDZ je stao u zaštitu stranačkog šefa Plenkovića od mojih konkretnih i dokumentiranih optužbi da je političkim pritiskom osobno utjecao na DORH-ovo munjevito odbacivanje kaznene prijave s dokazima o organiziranom kršenju propisa u MVEP-u radi isplaćivanja pola milijuna kuna veleposlanikovoj supruzi u Australiji.

Među friško pristiglim dokazima je i e-mail gospođe Bertoša-Kušen s planom prevare kako da joj se izda protuzakonito rješenje o fiktivnom rasporedu na rad u Konzulat u Sydneyu, dok je u Canberri sa suprugom.

HDZ se sav zapjenio u uvjeravanju kako su moje optužbe lažne, a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić tvrdi kako uopće nije vidio dokumente koje sam dostavio svim klubovima zastupnika u Saboru. Bačić izgleda ništa ne zna, baš kao ni Plenković.

I DORH se oglasio s tvrdnjom kako je kaznenu prijavu odbacio na temelju “relevantnih podataka”. Međutim, pristigli dokumenti dokazuju kako je navodno “relevantne” podatke za DORH prikupio inspektor MVEP-a Božić koji je u prvoj rečenici iste kaznene prijave osumnjičen za zataškavanje kriminala u Australiji.

Zbog svega sam odlučio zatražiti skidanje zastupničkog imuniteta.

Možda Neznajući Andrej ipak skupi hrabrost i izviri iza leđa stranačkih PR stručnjaka, te krene u utvrđivanje činjenica o mojim optužbama na sudu s kojim ne može baš tako lako upravljati kao s DORH-om.

Ako ništa cijeli postupak će se odvijati pred javnošću, a dokumenti i istina su na mojoj strani”, napisao je Grmoja na Facebooku.

Grmoja optužio Plenkovića: “Imam dokaze da je direktno zapovijedao DORH-u, neka mi Sabor skine imunitet”

Uskok odgovara Grmoji: Odbačaj prijave nije rezultat ničijeg pritiska

Komentiraj