Javili se zaraženi blizanci, novi test djevojke prvog zaraženog negativan

U Hrvatskoj su dosad tri osobe zaražene koronavirusom. Nakon mladića koji je bio na utakmici u Milanu, prisutnost koronavirusa potvrđena je i njegovu bratu blizancu, a u poslijepodnevnim satima srijede potvrđen je i treći slučaj, u Rijeci.

Blizanci koji su zaraženi koronavirusom progovorili su za Jutarnji list. Kazali su da su smješteni u izolaciji u istoj sobi. Navode da nemaju vrlo visoku temperaturu, maksimalno 38, a jedan je dodao i da osjeća bolove u mišićima i zglobovima. Soba u kojoj borave zaključana je, sami si mjere temperaturu, razinu kisika u krvi i otkucaje, a karantena je i pod videonadzorom.

“Osoblje koje je u zaštitnim odijelima otključa sobu, ostavi hranu i udalji se. Oni uzimaju hranu, opet ih zaključaju”, kazali su.

Prvi oboljeli od koronavirusa istaknuo je da osjeća nelagodu što je donio koronavirus u Hrvatsku. “Vjerujte mi, da sam znao, ne bih otišao na put. Odgovorno tvrdim da u vrijeme mog boravka u sjevernoj Italiji nije bio zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa. Panika se proširila u petak navečer, kad sam se već vratio u Hrvatsku”, zaključio je prvi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj.

Ponovljeni nalaz djevojke mladića koji je prvi zaražen koronavirusom u Hrvatskoj ponovno je negativan i otpuštena je iz bolnice, javlja N1.

Komentiraj