JAVILI SE I S PANTOVČAKA: “Svaka žena treba prijaviti nasilje”

Nakon uhićenja Damira Škare koji čeka odluku o eventualnom zadržavanju u istražnom zatvoru, oglasili su se i iz Ureda predsjednice.

“Predsjednica uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko i svako drugo nasilje”, poručili su s Pantovčaka. Iz Ureda predsjednice za Dnevnik.hr potvrdili su kako predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija te kako potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja.

Forum žena SDP-a apelirao je na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare.

“Prema našem mišljenju, vrlo je važno da i kao žena, ali i predsjednica države, pošalje snažnu poruku u kojoj oštro osuđuje takav čin i pokaže stav kako seksualno zlostavljanje žena, kao i svako drugo zlostavljanje, treba biti oštro sankcionirano te kako je zadaća cijelog društva da se protiv nasilja nad ženama bori svim sredstvima”, priopćili su. Smatraju da je u takvoj reakciji ‘ne bi trebao spriječiti blizak i iz dostupnih informacija vidljiv srdačan odnos s Damirom Škarom’.

Škaro je u četvrtak doveden na ipitivanje u DORH u Velikoj Gorici, a sudac će odlučiti o tome hoće li ostati u istražnom zatvoru. Uhićen je u srijedu, nakon što ga je jedna zaposlenica Autokluba Siget optužila za silovanje i prijetnje.

Komentiraj