JAVILA SE: Grabar Kitarović o izjavi Škore i Raspudića: “Pokušavaju nas vratiti stoljećima nazad”

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gotovo da se nije očitovala niti o jednoj temi od kada je otišla s Pantovčaka, ali izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju i silovanim ženama su je šokirale i poručila je kako su prošla vremena kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

“Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.

Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju”, rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za Jutarnji list.

Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti, a Raspudić je tijekom sučeljavanja sugerirao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

Komentiraj