U sklopu 23. Dana Josipa i Ivana Kozarca, književne i znanstvene manifestacije koja se u listopadu održava u spomen na tu dvojicu vinkovačkih književnika, u petak je na svečanosti u Gradskoj vijećnici nagrada za životno djelo dodjeljena pjesnikinji, prozaistici i jezikoslovki Jasni Melvinger, rođenoj 1940. u Petrovaradinu.

“Hvala svima na ovoj nagradi i drago mi je da sam ovdje u Vinkovcima koji u mome srcu zauzimaju posebno mjesto i rado dolazim u ovaj grad”, kratko je kazala Jasna Melvinger zahvaljujući se na nagradi za životno djelo “Josip i Ivan Kozarac”.

Nagradu “Josip i Ivan Kozarac” za knjigu godine u književnosti dobio je Nikola Đuretić za knjigu “Posljednja predaja”, a u znanosti Helena Sablić Tomić za knjigu “U osječkom Nutarnjem gradu”. Povelje uspješnosti dodjeljene su Julijani Aadamović, Tanji Belobrajdić, Mateji Jurčević, Đurđici Stuhlreiter i Ružici Pšihistal.

Dani Josipa i Ivana Kozarca završavaju u subotu tradicionalnim Jutrom poezije.

Komentiraj

FOTO:foto HINA / mm
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.