Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić imenovao je u ponedjeljak, na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva, dr. Jasminku Buljan Culej za voditeljicu Ekpertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme (ERS), također je, na prijedlog Povjerenstva imenova  sedmero članova ERS-a, dok će za pet još nepopunjenih mjesta Ministarstvo ponoviti javni natječaj.

Jasminka Buljan Culej diplomirala je biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je stekla i stupnja magistra znanosti i doktora znanosti.  Stručno se usavršavala i u inozemstvu pa je 2008. na Harvard graduate School of Education, Harvard u Sjedinjenim Američkim Državama završila glavni kolegij “Učinkovito upravljanje obrazovnim sustavima”.

Buljan Culej trenutačno obnaša dužnost savjetnice ministra Barišića. Za voditeljicu Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme (ERS) predložilo ju je na svojoj 13. sjednici Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, i taj zaključak predložilo ministru koji ga je prihvatio.

Zaključak je donesen na prijedlog Povjerenstva za odabir voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, a sukladno uvjetima Javnog natječaja objavljenoga 7. travnja 2017., priopćilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanje.

Spomenuti javni natječaj zaključen je 22. travnja ove godine, a 2. svibnja sastalo se Povjerenstvo za odabir voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme te otvorilo pristigle prijave.

Na natječaj je stiglo 125 prijava, od kojih 11 za voditelja ERS-a.

Buljan Culej izabrana između 11 kandidata

Jasminka Buljan Culej izabrana je između 11 kandidata, među kojima je bio i bivši voditelj te skupine dr. Boris Jokić.

Ministar Barišić je također, na prijedlog Posebnog stručnog povjerenstva, potvrdio dr.  Gordanu Lešin za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji gimnazije za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je dr.  Dubravka Brezak Stamać, a mag. chem. Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji strukovne škole.

U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji umjetničke škole za člana Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđen je dr. art. Robert Kuhar, a u kategoriji stručnjak s nastavničkih studija za člana Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđen je doc. dr. Mirko Ruščić.

Za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme u kategoriji stručnjak iz područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) potvrđena je doc. dr.  Ružica Vuk, a u kategoriji stručnjak iz društveno-humanističkog područja potvrđena je prof. dr. Loretana Farkaš.

U kategorijama stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji osnovna škola, stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja te stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu potvrđeni kandidati.

Za nepopunjena mjesta iz tih kategorija Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponovit će javni natječaj.

Iz Ministarstva ističu da je ministar Barišić u cijelosti prihvatio prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva,  temeljem kojeg je donio Odluku o imenovanju voditelja i sedmero članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS).

Komentiraj