NACIONAL JE PRISUSTVOVAO neformalnoj večeri predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, koji bi zbog izrade nove strategije i zakona o sustavu domovinske sigurnosti sljedećih mjeseci trebali intenzivno komunicirati

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i ministar obrane te potpredsjednik Vlade za domovinsku sigurnost, general Damir Krstičević, večerali su u petak u poznatom zagrebačkom restoranu Jarunski dvori, u društvu najbližih suradnika. Na početku večere pridružio im se i general Ante Gotovina koji je nedavno preuzeo dužnost posebnog Krstičevićeva savjetnika. Večeri i neformalnom druženju prisustvovao je i dio vojnog vrha, uglavnom ljudi i osobno bliski ministru Krstičeviću. Ondje je kraće vrijeme bila prisutna i autorica Nacionalova teksta.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKONACIONAL, MORH / T.BRANDT I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakPetrovu država sufinancira gradnju obiteljske kuće
Sljedeći članakNagrada ‘Franjo Bučar’ dr. Ivi Vidoviću, Jelici Pavličić Štefančić i Lucianu Sušnju
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.