Jared Leto zna zašto se filmovi kao što je krimić “Male stvari” više ne snimaju

Proteklog vikenda u svjetskim kinima, pa tako i hrvatskim, počeo se prikazivati film „Male stvari“ (The Little Things) koji prilično podsjeća na filmove koji su se snimali u devedesetim godinama, kao što su „Sedam“ i „Kad jaganjci utihnu“. Radi se o, s moralne strane, pomalo mračnim i kompliciranim filmovima koji spadaju u srednje budžetne filmove i namijenjenima odrasloj publici. Takvi filmovi više se u Hollywoodu ne snimaju, a Jared Leto, koji u filmu „Male stvari“ glumi serijskog ubojicu, ima svoje mišljenje o tome.

Za portal IndieWire on je rekao kako se sve bazira na financijskoj odluci filmskog studija. „Oni smatraju da mogu zaraditi više novaca sa spektakularnijim filmovima. Filmski studiji gledaju na proračun filma i na temu koja će publiku privući u kina. Njima je logičnije potrošiti 200 milijuna dolara na film koji će zaraditi milijardu dolara nego potrošiti 30 milijuna dolara na film koji će zaraditi 80 milijuna. Ne kažem da je to moj poslovni plan. To je možda njihov poslovni plan“, kazao je Leto.

Upravo proračun filma „Male stvari“ iznosi 30 milijuna dolara. Redatelj i autor scenarija je John Lee Hancock a Leto glumi Alberta Sparmu kojeg istražuju policajci koje glume Denzel Washington i Rami Malek koji se, pak, bore sa svojim privatnim demonima. Leto izgleda zanimljivo u filmu s dugom kosom a za svoj lik kaže kako je „šarmantan, s ludim smislom za šalu“. Ipak, Leto jako dobro zna kako je to glumiti u visokobudžetnim filmovima. Glumio je 2016. godina Jokera u filmu „The Suicide Squad“ te će glumiti glavnu ulogu u Marvelovom filmu „Morbius“. Film je trebao krenuti u kina u ožujku ove godine ali je zbog pandemije preseljen na siječanj 2022. U tom filmu on glumi Michaela Morbiusa, čovjeka koji ima rijetku krvnu bolest koja uzrokuje vampirizam.

Komentiraj