Jared Leto želio je stopirati snimanje filma “Joker”

Film „Joker“ do sada je na svjetskim kino blagajnama zaradio 740 milijuna dolara. Ako gledamo samo zaradu u američkim kinima, ona iznosi 250 milijuna dolara i time ga čini sedmim najgledanijim filmom ove godine. S obzirom da je proračun filma iznosio 55 milijuna dolara, „Joker“ je financijski iznimno uspješan film. Međutim, postoji osoba koja nije sretna s tim filmom. To je Jared Leto, glumac koji je utjelovio Jokera u filmu „Odred otpisanih“ (Suicide Squad) 2016. godine. Film je, uz slabašne kritike, zaradio ukupno 746 milijuna dolara u svjetskim kinima. Pri tome, lik Jokera u tom filmu nije značajnije istaknut, navodno su u montaži izbačeni brojni dijelovi filma u kojima se pojavljuje Joker odnosno Jared Leto, te se on pojavljuje tek u deset minuta filma.

Kako javlja The Hollywood Reporter, kada je Jared Leto saznao da će Todd Phillips režirati film „Joker“ sa Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, prvo je zvao svoju agenciju CAA,  koja ujedno zastupa i Phillipsa, tražeći da zaustave snimanje filma.  Zatim je zvao svog glazbenog menadžera Irvinga Azoffa da zove čelnike kompanije Warner kako bi se spriječilo snimanje filma „Joker“.

Razlozi ovakve reakcije Jareda Leta temelje se na činjenici da je dobio određena obećanja od strane kompanije Warner da će se, nakon filma „Odred otpisanih“, snimati samostalan film o Jokeru u kojem bi on mogao imati glavnu ulogu. Kompanija Warner je to i napravila, odobrila je snimanje filma „Joker“, ali ne sa Jaredom Letom, već sa Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi. Razlog leži u tome što Todd Phillips uopće nije bio impresioniran Jokerom u verziji Jareda Leta iz filma „Odred otpisanih“.

Zbog svega toga, Leto je napustio ovog ljeta agenciju CAA te je prešao u konkurentsku agenciju WME. Leto je, kažu izvori bliski magazinu The Hollywood Reporter, bio nezadovoljan jer ga agenti iz CAA nisu ranije obavijestili o Phillipsovom „Jokeru“ jer bi se tada pripremio na borbu za tu ulogu. Zato je kasnije tražio da se blokira snimanje filma. Rezultat svega je da Leto više nikada neće glumiti Jokera, niti u filmu „Birds of Prey“ u čijem centru je lik Harley Quinn koju glumi Margot Robbie, niti u nastavku „Odreda otpisanih“ koji će se u kinima naći 2021. godine.

Komentiraj