Japanski olimpijac odbio sponzore i raznosi hranu biciklom

Osvajač srebrne medalje u ekipnom floretu na Olimpijskim igrama u Londonu Japanac Ryo Miyake (29) počeo je biciklom dostavljati hranu kako bi popravio svoju kondiciju, ali i financijsku situaciju tijekom pandemije koronavirusa.

Osvojivši olimpijsko srebro, Miyake je imao niz sponzora koji su ga podržali i u pripremama za OI na domaćem tlu. Međutim, kako su sva natjecanja otkazana, a OI u Tokiju prebačene na iduću godinu, japanski floretaš je smatrao kako nije moralno u ovom trenutku uzimati novac od sponzora.

“Mislio sam da je malo drsko dobiti podršku u ovakvoj situaciji, pa sam rekao sponzorima da me prestanu plaćati,” kazao je za Wion.

Zbog zatvorenih sportskih dvorana i teretana, Miyake je bio u potrazi kako zaraditi novac i istovremeno održavati kondiciju. Izabrao je dostavu hrane na biciklu, a zarađuje 19 dolara po danu.

Miyake je bio u u procesu kvalifikacija za Olimpijske igre, no sada ne zna kada će sljedeći put moći odjenuti mačevalačko odijelo i staviti masku na glavu.

“Mačevanje je sport koji se ne uklapa u trenutnu situaciju jer ne možemo vježbati bez da se ljudi okupljaju”, rekao je.

“Ovo je stvarno tužno. Nadam se kako će brzo doći trenutak kada ćemo svi moči trenirati slobodno i bez ikakvih briga,” kazao je azijski prvak iz 2019. u ekipnom floretu.

Komentiraj