Japanski navijači očistili svoj dio tribine nakon pobjede nad Njemačkom

Navijači Japana ponovo su se iskazali i to po završetku utakmice u kojoj je njihova reprezentacija iznenađujuće pobijedila Njemačku rezultatom 2:1. I dok bi se od navijača očekivalo da slave u znak pobjede, oni su pedantno počistili za sobom dio na Khalifa International stadionu na kojem su bili smješteni.

Za one koji pomnije prate nogomet ovo i nije iznenađenje. Japanski navijači poznati su po navijanju, kao i brojni navijači diljem svijeta, ali po završetku utakmice oni iuzimaju plastične vrećice u koje ubacuju svoje smeće prije no što napuste stadion. Dogodilo se to i u Rusiji 2018., nakon pobjede 2:1 u njihovoj prvoj utakmici protiv Kolumbije i nakon što su doživjeli poraz od Belgije rezultatom 3:2. To je navika koja potječe iz japanske kulture, gdje je vrlo važno pospremati za sobom i nikad ne ostavljati nered. Pobijedila njihova reprezentacija, izgubila ili igrala neriješeno, oni uvijek počiste za sobom.

„Ono što vi smatrate posebnim, za nas nije ništa neobično“ izjavio je japanski navijač Danno za Al Jazeeru dodajući kako mu nije jasno zašto se ljudi čude njihovom postupku.

Komentiraj