Japanska gimnastička zvijezda Uchimura kvalificirao se na Olimpijske igre u Tokiju. To su mu četvrte Igre u karijeri

Japanska gimnastička zvijezda Kohei Uchimura kvalificirao se na Olimpijske igre u Tokiju (23. srpnja do 8. kolovoza) na preči i to će ovom 32-godišnjem dvostrukom olimpijskom pobjedniku u višeboju biti četvrte Igre u karijeri.

“Nisam mislio da ću biti na četiri olimpijske igre”, rekao je Uchimura, koji je također osvojio ekipno zlato s Japanom u Rio de Janeiru. “To je nešto što ne mogu pojmiti. Nevjerojatno je, kad objektivno razmisliš.”

Japanski gimnastičar je odlučio ne braniti svoje naslove u višeboju iz 2012. i 2016. u Tokiju zbog bolova u ramenu i odlučio se usredotočiti na preču.

Morao proći tri turnira

Svoje mjesto na OI u Tokiju izborio je u nedjelju na posljednjem od tri turnira u organizaciji Japana. Uchimura je ovom posljednjem susretu bio izjednačen u bodovima sa svojim rivalom Hidenobuom Yonekurom. U subotu se plasirao u finale sa 15.766 bodova.

Sljedeći je dan bio teži za Uchimuru koji je napokon preuzeo prednost, a onda se zahvalio Yonekuri što je na njega “izvršio veliki pritisak”.

“Da sam ovdje savršeno izveo vježbu, bilo bi teško napraviti bolju u Tokiju na OI”, kazao je poslije natjecanja.

“Bolje je napraviti nekoliko grešaka to onda bude poticaj da se trenira još više prije Igara.”

Japan će u Tokiju morati ipak bez jednog od svojih najvećih gimnastičara u povijesti  (tri naslova olimpijskog pobjednika i deset naslova svjetskog prvaka) obraniti zlatnu medalju iz Rija u ekipnoj konkurenciji što je Uchimura odlučio preskočiti jer se osjeća kao “fosil”.

Komentiraj