Japanska digitalna sportska igra hado sve popularnija u Aziji

Screenshot YouTube

Igranje sportskih kompjuterskih video igara (e-sport) je doseglo višu razinu. Korištenje tehnologije, uređaja i proširene stvarnosti je uklopljeno u zanimljivo digitalno-sportsko natjecanje između četiri igrača na malom terenu.

Igra hado dolazi iz Japana, a vrlo je dobro prihvaćena na širem području Azije. Igrači su za medije izjavili da hado iziskuje savladavanje problema i “više energije, nego plivanje ili trčanje”, a kroz virtualne naočale se predstavljaju zahtjevni i sasvim neobični zadaci i scene. Članovi ekipa su zaključili da ovakav način provođenja nekoliko sati slobodnog vremena u tjednu “nikako nije dosadan”.

Voditelj igraonice naglašava kako bi 5G tehnologija trebala omogućiti još bolje specifikaciju i brzinu igre. Smanjila bi se zastajanja kada su igrači na terenu, a plan je hado na neki način predstaviti putem aplikacije za pametne telefone pa bi on bio dostupna širem krugu ljudi.

Virtualno okruženje bi se moglo postaviti u sobi ili otvorenom prostoru te bi igrači mogli uživati u vježbanju vještina za veće turnire ili natjecanja.

Komentiraj