JANKOVICS “Podrška Plenkoviću uvjet za članstvo u Bandićevom klubu”

HINA / Daniel KASAP

Predsjednik kluba Milana Bandića Robert Jankovics u četvrtak je u Saboru pozdravio prelazak Mladena Madjera iz HSS-a u njihov Klub zastupnika, navodeći kako je to samo dokaz da Bandićev klub radi dobar posao. “Pozdravljamo njegov dolazak, donio je tešku odluku napuštanja kluba HSS-a. Od 15. siječnja radit će u našem klubu”, rekao je Jankovics i poručio kako je jedini preduvjet za članstvo u klubu Milana Bandića podrška Andreju Plenkoviću i Vladi.

Jankovics kaže kako prvi put čuje da je predsjednik HSS-a Kreši Beljak pozvao DORH da istraži prelaske u Bandićev klub. “Gospodin Madjer će idući tjedan imati konferenciju za medije. Koliko ja znam njegov izlazak iz HSS-a je njega osobna odluka, s obzirom na druge klubove u Saboru, mislim da naš klub funkcionira dobro. Pravo je pitanje zašto odlazi iz HSS-a”, kazao je.

Upitan znači li da je Madjer sada dio vladajuće većine, Jankovics je poručio: “Naš heterogeni klub ima čvrst stav da podržava Andreja Plenkovića. To je uvjet bez kojeg se u ovom klubu ne može”.

Hajdaš Dončić: “Više me ništa ne čudi”

Potpredsjednika Sabora i zastupnika SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, pak, rekao je kako ga u ovom sazivu Sabora više ništa ne čudi. “Mislim da je generalno sramota da od jedne političke opcije koja je bila protiv vladajuće strukture samo preletite kod Milana Bandića. Kao što sam govorio, pokemoni, pokemoni, pokemoni”, rekao je Hajdaš Dončić.

Upitan treba li USKOK istražiti prelazak Madjera, potpredsjednik Sabora kaže da misli da USKOK u ovom slučaju nema posla.

Petrov: “Mantra neka institucije rade svoj posao danas je prošlo svršeno vrijeme”

Čelnik Mosta Božo Petrov novinarima je rekao da se sada može vidjeti s čime se Most susretao kada je bio u Vladi s HDZ-om. “Od nas se tražilo da dižemo ruke. Kada se s nečim ne slažete, ne budete automati nego se borite za interes građana morate odlučiti hoćete li borbu sa ili bez fotelja. Mi smo odabrali borbu bez fotelja za interes građana”, rekao je.

Dodao je da bi se institucije mogle pozabaviti prelascima, ali kaže kako je ‘mantra neka institucije rade svoj posao danas prošlo svršeno vrijeme’.

Komentiraj