Miranda Cikotic/PIXSELL

Janjić osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva torcidaša

Na Županijskom sudu u Splitu Nikola Gusić Janjić u petak je nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva torcidaša Ivana Mate Blaževića, poznatijeg pod nadimkom Blato, javlja Dalmatinski portal.

Sud je ustanovio kako je Gusić Janjić Blaževiću nanio ozlijede u namjeri da mu oduzme život. U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru. Istražni zatvor mu se pak produljuje do pravomoćnosti presude, prenosi Index.

Janjić je Blaževića nožem ubo u srce u ranim jutarnjim satima 11. kolovoza 2017. godine na izlasku iz kafića Reket u Stobreču. Nakon ubojstva, Gusić Janjić se skrivao, a predao se u rujnu iste godine.

“Ubojica je uništio cijeli naš život. Koja cijena može biti za osobu koja je to napravila? Jedino maksimalna kazna, i to tražim zbog zaštite mene i moje djece, cijelog društva. Jedino normalno bi bilo da ga osudite na maksimalnu kaznu i liječenje. Sina mi je ubo u srce, nije mu dao nikakvu šansu za život”, rekla je u četvrtak na sudu majka ubijenog, Tanja Žuvela Blažević

Komentiraj