Jane Fonda je feministica, ali još uvijek želi da je muškarci smatraju privlačnom

Glumica i aktivistica Jane Fonda (83) u intervjuu za magazin Grazia otkrila je kako joj je teško povezati se s feminističkim pokretom s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina jer vjeruje da je feminizam podrazumijevao da žene ne vole muškarce.

„Kada sam postala feministica nisam obraćala pažnju na to kako izgledam. Bilo je to razdoblje između filma ‘Barbarella’ (1968) i ‘Za sve je kriva svekrva’ (2005), nije me bilo briga kako izgledam jer sam smatrala da, ako želiš da te shvaćaju ozbiljno, ne smije te biti briga za izgled“, izjavila je Jane Fonda koja je dodala kako je vjerovala u svoj ferminizam ali je shvatila da ne mora odustati od dobrog izgleda. „Možete izgledati lijepo i još uvijek biti feministica“.

Na to su je podsjetili na njenu prijašnju izjavu kada je rekla kako žene misle da moraju usrećiti ljude koji ih okružuju, ponekad čak i na vlastitu štetu.  „Ako imam Zoom sastanak s muškarcem ili ako idem kod liječnika, sramim se što ću vam ovo priznati, tada posebnu pažnju obraćam na svoj izgled. Odrasla sam u pedesetima i to je dio mog DNA. Vjerojatno ću se tako osjećati i na samrtnoj postelji“, odgovorila je Jane Fonda koja je na pitanje zašto mora dokazivati da je privlačna odgovorila „Moram osjećati da me muškarci smatraju privlačnom. Pri tome me ne trebaju smatrati seksipilnom, želim da kažu ‘Izgleda dobro za svoje godine’“.

Prošlog tjedna Jane Fonda pojavila se na naslovnici poljskog izdanja magazina Vogue, 62 godine nakon što se prvi puta pojavila na naslovnici američkog izdanja magazina Vogue. Poljski Vogue ju je odabrao za naslovnicu kao aktivisticu koja se bori za budućnost planeta. Jane Fonda je na pitanje kako bi se opisala u jednoj riječi, odgovorila „hrabra“.

Komentiraj