Jane Fonda i nakon 25 godina ustrajna u aktivizmu

facebook.com

Jane Fonda slavi 25. godišnjicu svoje udruge Georgia Campaign for Adolescent Power & Potential (GCAPP), a u Washingtonu se nastavlja uspješna kampanja za zaustavljanje negativnih klimatskih promjena Fire Drill Friday.

Poznata glumica i model i dalje je ustrajna u aktivizmu. Nada se kako će se kampanji, osim poznatih osoba i brojnih mladih, pridružiti i starije generacije, prisustvom ili angažmanom. Sve to je objavila na svom profilu društvenih mreža.

Prije početka krize pandemije koronavirusa kampanja Fire Drill Friday se svaki tjedan usredotočila na drugo područje s naglaskom na potrebu snažnijih aktivnosti  po pitanju ekologije i zaustavljanja onečišćenja prirode. Fonda je ponovila kako se u svojoj dugoj karijeri uvijek borila za slične ciljeve i želi da se njen angažman nastavi.

Udruga GCAPP je osnovana 1995. godine i  posebno se usmjerila na problem adolescentskih trudnoća u američkoj državi Georgiji. Danas je broj ovakvih slučajeva smanjen za 37 posto. Na svečanoj večeri će govoriti i njeni poznati prijatelji Martin Sheen, Oprah Winfrey, Tiffany Haddish, Ted Turner.

Komentiraj