JANDROKOVIĆEV URED: “Predsjednik Sabora nije pozvan u Brezovicu, organizatori lažu”

Iz Ureda predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića u subotu su još jednom ustvrdili da Jandroković nije dobio poziv na obilježavanje Dana antifašističke borbe u Brezovici kod Siska.

Kažu da je to lako provjerljivo, te to smatraju neprimjerenim, nepristojnim i nekorektnim. “Umjesto isprike što nisu pozvali predsjednika Hrvatskoga sabora, organizatori tog obilježavanja sada još i lažu. Takav pristup ukazuje da se radi o politizaciji i korištenju ovakvih datuma za skupljanje stranačkih političkih bodova te zasigurno ne pridonosi obilježavanju državnog praznika na dostojanstven način”, navode u priopćenju iz Jandrokovićevog Ureda.

Predsjednik Saveza antifaštičkih boraca RH Franjo Habulin izjavio je pak u Brezovici kod Siska da su svi u vlasti dobili poziv na svečanost Dana antifašističke borbe Hrvatske, ali da “nisu došli svi koji bi trebali biti u Brezovici”.

“Mi svake godine šaljemo pozive svima, Predsjednici Republike predsjedniku Vlade RH, poziv su dobili svi ministri, predsjednik Sabora i svi potpredsjednici Sabora, kao i klubovi zastupnika, i da ne nabrajam sve one koji nisu vezani uz zakonodavnu i izvršnu vlast”, kazao je Habulin novinarima. “Oni koji nisu bili vjerojatno imaju svoje razloge, a svi koji su ovdje su dobrodošli”, dodao je.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček komentirala je nedolazak predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je ustvrdio da nije dobio pozivnicu.

“Isprike predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da nije dobio poziv i da stoga neće doći isto je kao kada dijete kaže da je napisalo zadaću, ali da mu je pas pojeo. A što drugo očekivati od Vlade koja se u cijelom svom mandatu nije suprotstavila svim različitim oblicima fašizma koji se događaju, bilo da se radi o napadu na nekoga tko prosvjeduje ili pripadnika neke manjine i sl. Vjerujem da će na sljedećim izborima građani znati prepoznati snage dobra naspram ovih snaga koje zatvaraju oči nad galopirajućem fašizmu koji raste.

Komentiraj