Jandroković zbog ‘viška’ zastupnika iz sabornice izbacio Mostovce

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u utorak je iz sabornice izbacio zastupnike stranke Most.

Mostovce je izbacio zbog epidemioloških mjera. Naime, tijekom obrazlaganja amandmana, koji se tiču godišnjih planova Hrvatskih željeznica i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Mostovih zastupnika u sabornici bilo je četvero, dok je Poslovnikom, donesenim zbog epidemije, propisano da ih može biti dvoje.

Kad je Jandroković poručio da dvoje izađu, oni su se oglušili na to. “Ovdje može biti 41 zastupnik, a nema ih. Nema ni vaših zastupnika pa će nas biti četvero. Sramite se”, rekli su Mostovci Jandrokoviću na što je on odredio stanku od 15 minuta kako bi se Mostovci dogovorili tko će sudjelovati na raspravi.

Nakon te stanke u sabornicu je ponovno ušlo četvero Mostovih zastupnika, a i zastupnika Suverenista bilo je više nego je propisano Poslovnikom. “U sabornici može biti istovremeno dva zastupnika iz Mosta, jedan Suverenista. I ne sjedite u svojim klupama. Počet ću davati opomene, prvu, drugu, treću, četvrtu da na kraju nećete moći dva dana nazočiti raspravama, što ne bih želio”, rekao je Jandroković zastupnicima, ali ponovno nitko nije htio izaći.

“Nema rasprave dok ne izađe višak van. Neću se svađati, morate biti dva iz Mosta i jedan Suverenist”, dodao je Jandroković na što mu je Grmoja odgovorio: “Evo, dragi građani, nikoga iz HDZ-a nema, a nas tjeraju iz sabornice”, poručio je Grmoja, a Jandroković je ponovno odredio stanku.

Inače, tijekom obrazlaganja amandmana, na raspravu je došlo tek nekoliko saborskih zastupnika. Miro Bulj kritizirao je sve zastupnike kojih nije bilo.

“Raspravljamo o amandmanima koji su bitni za građane, koje vlada sve redom odbija, a ovdje nema zastupnika da brane interese tih građana”, rekao je Bulj nakon što mu je Jandroković poručio da se ne brine on za druge zastupnike.

“Nije fer stalno prozivati one koji nisu ovdje”, kazao je Jandroković.

Komentiraj