JANDROKOVIĆ: Zagrebački HDZ razgovarao o lokalnim izborima, uskoro ime kandidata za gradonačelnika

Patrik Macek/PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u utorak nakon sjednice Predsjedništva i Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a, da se razgovaralo o lokalnim izborima i jačanju stranačkih aktivnosti HDZ-ove zagrebačke organizacije, dodavši kako će ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba javnosti biti uskoro poznato.

“Razgovarali smo o lokalnim izborima, bila je vrlo dobra rasprava, vrlo korektna i zadovoljni smo zaključcima. Zaključci idu u smjeru jačanja homogenizacije unutar HDZ-a, jačanja svih stranačkih aktivnosti nužnih za pripremu HDZ-a za lokalne izbore. S dosta optimizma gledamo na ono što će se događati u idućim mjesecima, uvjereni smo da će HDZ u Zagrebu ostvariti izvrstan rezultat”, naglasio je Jandroković.

Rekao je da će javnost biti vrlo skoro informirana o HDZ-ovom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika. Podsjetio je i kako je predsjednik stranke, Andrej Plenković izabran 50-ak dana prije parlamentarnih izbora pa je HDZ na izborima pobijedio.

Upitan jesu li uspjeli smiriti tenzije u gradskoj organizaciji nakon što se, prema medijskim navodima, dio članova požalio predsjedniku HDZ-a i Vlade, te zatražio rušenje predsjednika zagrebačke organizacije Andrije Mikulića, Jandroković je odgovorio da su napetosti, ako su postojale, smirene.

“Radilo se o pismu desetorice predsjednika područnih odbora koji su tražili razgovor s predsjednikom stranke. Razgovor je održan i kao odjek tog razgovora bila je današnja sjednica Predsjedništva i sjednica Gradskog odbora. Ako je bilo napetosti, one su smirene. Rasprava je bila vrlo razložna, ljudi shvaćaju da je zajedništvo temeljni preduvjet za dobru kampanju i za izvrstan izborni rezultat. Mislim da više neće biti nikakvih disonantnih tonova i od današnjeg dana HDZ u Gradu Zagrebu punim jedrima plovi izvrsnom rezultatu. Vjerujem da će biti velikih iznenađenja, da će naši politički protivnici bili vrlo iznenađeni”, zaključio je glavni tajnik HDZ-a Jandroković.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao kako nije bilo nikakvih namjera rušenja te da zagrebačka organizacija ide u potpunu mobilizaciju prije izbora, jer ima nikad veću povijesna šansu u zadnjih 16 godina ostvariti odličan rezultat.

Ja nikada nisam rekao da inzistiram da budem kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. Mjesto gdje će se odrediti kandidat je gradska organizacija u dogovoru sa središnjicom HDZ-a, kazao je.

Komentiraj