Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u četvrtak je u Dnevniku Nove TV govorio o nadolazećim parlamentarnim izborima i kombinacijama HDZ-a. Rekao je da će odluka o tome hoće li na izbore samostalno ili u koaliciji biti donesena ‘vrlo skoro’.

“Trenutno analiziramo situaciju. I brojčano i politički”, kaže Jandroković dodajući da će sve biti poznato za dva do tri dana. “Moramo voditi računa i o našim biračima s centra na desno. Cilj je ostvariti što je moguće bolji rezultat i time ćemo se i voditi”, dodaje.

Kaže da mu je žao da suradnja s Mostom nezavisnih lista nije uspjela. Objašnjava ju prevelikom količinom nepovjerenja i političkog neiskustva. “Bilo je nedovoljno povjerenja, komunikacije, koordinacije. S obje strane”, objašnjava. Ipak, vjeruje da će na izborima ostvariti puno bolji rezultat nego što im prognoziraju nedavne ankete. “Vjerujem da je Most jedan od partnera s kojim ćemo razgovarati”.

‘Preotimanje’ ključnog koalicijskog partnera od strane SDP-a, Jandroković naziva klasičnom političkom trgovinom. “SDP-u je trebao netko desnije od centra kako bi mogao reći da je formirao Narodnu koaliciju”, objašnjava. “Ne vjerujem da HSS pripada u takvu vrstu koalicije. To je jedna lijeva koalicija, ali i trgovačka koalicija kojoj su glavni akteri gospodin Jambo i slični”.

“Moramo naći balans između ljudi koji imaju i životno i političko iskustvo i svoju zadaću na mjestu glavnog tajnika vidim upravo na taj način – da pomognem gospodinu Plenkoviću u afirmaciji značajnog dijela mladih ljudi, stručnih, koje hrvatska javnost nije imala prilike upoznati”, komentirao je Jandroković najavljivani ‘novi’ HDZ. Dodao je da osobno nema ambicija ići u izvršnu vlast.

“Osim poštivanja zakona, potreban je i politička transparentnost i odgovornost i to će biti nova vodilja koju će novo vodstvo stranke zastupati”, najavio jen i zaključio kako ne namjeravaju voditi prljavu, već afirmativnu kampanju. “Dosta je razine trača, podmetanja, vizualnog dojma kada je u pitanju politika. Mislim da bi nam svima dobro došlo malo ozbiljnosti jer situacija i svijet u kojem živimo je preozbiljan za svođenje svega na tabloidnu razinu”, rekao je na kraju Jandroković.

Komentiraj