Jandroković uoči sastanka vladajuće koalicije: “Sve opcije su otvorene”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu, uoči sastanka vladajuće koalicije, kako su ‘sve opcije otvorene’.

“Razgovarat ćemo, vidjet ćemo kako razmišljaju naši parnteri, ne samo HNS, nego i ostali. HDZ je jasno artikulirao svoju poziciju i vidjet ćemo”, rekao je Jandroković novinarima.

Naglasio je kako je današnji sastanak važan, a o ishodu će nakon završetka. “Vidjet ćemo, ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći, mogu nagađati, a to ne bi bilo ozbiljno”, dodao je.

Istaknuo je da se proračun mora donijeti do 31. prosinca te da dotad ima vremena, ali da je Vlada to ranije željela napraviti kako bi se smanjile napetosti i mirno ušlo u predsjedničku kampanju. “Ali, evo, stvari se odvijaju na ovaj način”, rekao je Jandroković.

Upitan je li moguće da HNS ostane dio Vlade, a da ne glasa za proračun, Jandroković je rekao da mu je to teško zamisliti.

“‘Ajmo vidjeti kakav će danas biti sastanak, pa ćemo razgovarati o mogućnostima. Sve su opcije otvorene, svaka stranka ima svoje vizije. Kad završi sastanak, imat ćete sve informacije”, zaključio je predsjednik Sabora.

Komentiraj